VILA-REAL :El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars recupera una tortuga de rierol atropellada per un automòbil


El rèptil autòcton ha sigut entregat a la guarderia rural per un veí de la partida del Boverot d’Almassora

El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha entregat als tècnics del Centre de Recuperació de Fauna Forn del Vidre ubicat a la Tinença de Benifassà, un exemplar de tortuga de rierol (Mauremys leprosa) atropellat per un automòbil. Un veí de la partida del Boverot d’Almassora va entregar l’exemplar amb evidents signes d’atropellament en la closca, a un guarda rural del Consorci riu Millars. El guarda es va posar en contacte immediatament amb el personal que treballa al centre del Forn del Vidre, a la Pobla de Benifassà, que ràpidament ha acudit a rescatar l’animal. En el moment de la retirada per part dels tècnics de la Conselleria de Medi Ambient, la tortuga ferida continuava amb vida. Cal tindre en compte que el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars acull diversos exemplars de tortuga de rierol, una espècie autòctona que pateix la destrucció del seu hàbitat i la competència d’espècies exòtiques com la tortuga de Florida. La Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) considera aquesta espècie com a vulnerable.
 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies